Blogikirjoitukset

VJM-Magazinen blogi – kuvien maailma haltuun sanojen avulla.

Kuvat kiertoon!

Juha Mäkinen (7.04.2010)

Selailin taannoin Tampereen kaupunginkirjaston sarjakuvahyllyn ranskankielistä osiota. Otin selailtavakseni Jean-Christophe Chauzyn albumin Faux-fuyants, ja sivujen välistä paljastui jotain odottamatonta: kaksi suurikokoista valokuvavedosta sekä loppuvuodelle 2006 päivätty käsinkirjoitettu runo.

Toisessa kuvassa oli metsäpuro; metsä voisi olla suomalainenkin, mutta todennäköisimmin jostain keskisestä Euroopasta. Toisessa kuvassa on kaksi nuorta ihmistä, tyttö ja poika, niityllä; pojan kasvoja ei näy, mutta tyttö voisi olla ehkä eteläeurooppalainen.

Luontevin selitys erikoiselle löydölle olisi tietysti, että kuvien omistaja on unohtanut ne albumin väliin palauttaessaan sen kirjastoon. Toinen kuvista oli kuitenkin sinitarroilla huolellisesti kiinnitetty albumin sivulle.

Melkoinen mysteeri. Se innoitti minut luomaan omani. Tällä viikolla kävin kaupunginkirjastossa sujauttamassa oheisen kuvan kivisydämestä erään minulle merkityksellisen kirjan väliin. Kirjan seuraava lainaaja löytäköön ja ihmetelköön, mistä on kyse.

Uusimmat

Tatu Blomqvist (29.03.2010)

Tai eipä oikeastaan. Onnella tuskin oli osuutta asiassa kun visuaalisen journalismin opiskelija Maija Tammi äänestettiin viime...

Anne Teräväinen (26.03.2010)

1990-luvulta tuttu eurodance-tyylinen discojumputus uppoaa ja saa suomalaiset bilettäjät vieläkin tanssimaan. DJ:t ja bailaajat...

Tatu Blomqvist (18.03.2010)

Digikameralla on niin helppoa kuvata. Digikameroiden takia kuvia on nykyään liikaa. Digikameran kuvia ei pääse kehittäm...

Maija Saari (16.03.2010)

Silmät vuotavat vettä, mutta tipat ovat onnen kyyneleitä. Kaunis kevätaurinkoinen päivä aukaisee hiljalleen silm...

Hanna Leppänen (14.03.2010)

Ihmisen ja eläimen välille syntyvää yhteyttä on vaikea selittää. Varsinkin koiran ja ihmisen välinen yst...

Info

VJM Magazine on Tampereen yliopiston visuaalisen journalismin maisteriopiskelijoiden verkkojulkaisu. Opinnot sisältävät erilaisia journalistisen kuvauksen lajeja, ja perinteisen valokuvan lisäksi koulutuksen keskeisiä painopisteitä ovat verkkojulkaiseminen ja ulkoasusuunnittelu.

Madrid-Tampere Express

Madrid-Tampere Express (MTE) on kahden yliopiston hanke, jossa tehdään journalismia mobiililaitteilla. Hankkeen osapuolina ovat Tampereen yliopiston tiedotusopin laitos ja Madridin Rey Juan Carlos University (URJC).