Blogikirjoitukset

VJM-Magazinen blogi – kuvien maailma haltuun sanojen avulla.

Psykedeliaa taidemuseossa

Juha Mäkinen (26.01.2010)

Nyt on jo myöhäistä suositella Sara Hildénin taidemuseon FLASH!-näyttelyä, sillä näyttely sulkeutui pari viikkoa sitten.

Itseltänikin näyttely meinasi jäädä näkemättä, vaikka olin koko syksyn ajatellut käyväni sen katsomassa. Onneksi Aamulehti vihjaisi asiasta menopalstallaan viimeisenä aukiolopäivänä.

FLASH! esitteli kineettistä taidetta 60-luvulta tähän päivään. Kineettinen taide, joka perustuu tyypillisesti liikkeeseen, vetoaa jokaisessa miehessä elävään sisäiseen pikkupoikaan. Ovathan pöytälevyllä kohti uhkaavaa mustaa reikää vierivät metallikuulat nyt pirun paljon jännempiä kuin jokin pahainen taulu.

Näyttelyn huikein teos oli tanskalais-islantilaisen Olafur Eliassonin The Inverted Panorama House – pyöreä ”areena”, jonka sisälle sai mennä ihmettelemään spottivalojen sekä pyörivien lasi- sekä peililevyjen loihtimia villejä kuvioita. Kuin olisi kävellyt sisään johonkin 1960-luvun loppupuolen psykedeeliseen elokuvaan.

Uusimmat

Juha Mäkinen (7.04.2010)

Selailin taannoin Tampereen kaupunginkirjaston sarjakuvahyllyn ranskankielistä osiota. Otin selailtavakseni Jean-Christophe Chauzyn albumin...

Tatu Blomqvist (29.03.2010)

Tai eipä oikeastaan. Onnella tuskin oli osuutta asiassa kun visuaalisen journalismin opiskelija Maija Tammi äänestettiin viime...

Anne Teräväinen (26.03.2010)

1990-luvulta tuttu eurodance-tyylinen discojumputus uppoaa ja saa suomalaiset bilettäjät vieläkin tanssimaan. DJ:t ja bailaajat...

Tatu Blomqvist (18.03.2010)

Digikameralla on niin helppoa kuvata. Digikameroiden takia kuvia on nykyään liikaa. Digikameran kuvia ei pääse kehittäm...

Maija Saari (16.03.2010)

Silmät vuotavat vettä, mutta tipat ovat onnen kyyneleitä. Kaunis kevätaurinkoinen päivä aukaisee hiljalleen silm...

Info

VJM Magazine on Tampereen yliopiston visuaalisen journalismin maisteriopiskelijoiden verkkojulkaisu. Opinnot sisältävät erilaisia journalistisen kuvauksen lajeja, ja perinteisen valokuvan lisäksi koulutuksen keskeisiä painopisteitä ovat verkkojulkaiseminen ja ulkoasusuunnittelu.

Madrid-Tampere Express

Madrid-Tampere Express (MTE) on kahden yliopiston hanke, jossa tehdään journalismia mobiililaitteilla. Hankkeen osapuolina ovat Tampereen yliopiston tiedotusopin laitos ja Madridin Rey Juan Carlos University (URJC).