Blogit

”Manifesti”

Saana Säilynoja - 31.01.2011 - 15:09

Tässä kuvassa kirjoitetaan kirjoituskoneella.

Ohipuhetta ja vihaa riittää keskustelupalstoilla ja blogeissa. Samanmielisten voimin on helppo levittaa vihaa, uhoa, maskulismia, mitä vain. Tällainen joukkovoima lamaannuttaa ja sulkee usean suun ennen ensimmäistäkään sanaa. Tai solmii sormet, sillä paljon tapahtuu ruuduilla ilman, että ihmiset kertaakaan kuulisivat tai kohtaisivat toisiaan.Aukoisivat suitaan toisensa edessä. Kun vastarinta on hiljennytty, kuvittelevat toiset ettei muita ääniä ole.

Moni asia selkenee tekemällä. Kuvassa henkilö kirjoittaa omaa manifestiaan. Ajatukset materialisoituvat ja tekeillä on monenlaista. Oletko kuullut feministien salaliitosta?
 

Muut kirjoitukset

Sunnuntaina Suomessa itkettiin. Valta vaihtui, ja kepulaisia suretti varmasti eniten. Monille oli pettymys se, mitä muut - varsinkin tietty 19 prosenttia kansasta - päättivät.

Jotkut jaksavat nahistella heti aamusta. Ghanalaisilla katulapsilla on kuin maailmanluokan parisuhdekriisi meneillään. En ymmärtänyt kähinästä sanaakaan, mutta lasten aikuismaista vihoittelua oli jännittävä seurata. Mistä on kyse?

Halusin fiilistellä viime kesää. Se oli kumma, poikkeava ja epätavallinen. Tropiikin kuumuus ja kosteus valtasi kaupunkini. Sisätiloissa lämpö oli melkein sietämätöntä. Parvekkeen ovi oli auki kolme viikkoa putkeen.

"Noo jos vaikka kuin Teneriffalla? Vai röökit suis Suomen Kaliforniassa?
"Särkät. Härskiintyneet uima-asut ja tietty Pete ,Frits ja ..."
"Läänipukki Luis. Sterkoissa merisää, päässä ylipaine ja pullossa punainen limonaadi."