Blogit

Muistatsä?

Viena Rainio - 23.02.2011 - 14:44

Halusin fiilistellä viime kesää. Se oli kumma, poikkeava ja epätavallinen. Tropiikin kuumuus ja kosteus valtasi kaupunkini. Sisätiloissa lämpö oli melkein sietämätöntä. Parvekkeen ovi oli auki kolme viikkoa putkeen.

Ensimmäistä kertaa vuosiin kävin lapsuusaikojen kaltaisilla seikkailuretkillä ulkoiluttaessamme ystäväni koiraa. Löysimme outoja paikkoja, joita emme olleet koskaan ennen havainneet.

Tuota kummallista aikaa on mukava muistella minulle vähemmän mieluisan, poikkeuksellisen lumisen ja kylmän talven keskellä. Tässä vaiheessa voi tietenkin ihmetellä, miksi valitsemani kuva kesästä muistuttaa enemmän mustavalko- kuin värikuvaa. Ulkopuoliselle katsojalle kuvasta ei varmasti välity kuvailemani kesä, mutta minulle välittyy, koska minä tiedän. Minä olin paikalla, minä otin kuvan. Minä tiedän millainen tuo hetki oli. Minä muistan.

Muut kirjoitukset

Sunnuntaina Suomessa itkettiin. Valta vaihtui, ja kepulaisia suretti varmasti eniten. Monille oli pettymys se, mitä muut - varsinkin tietty 19 prosenttia kansasta - päättivät.

Jotkut jaksavat nahistella heti aamusta. Ghanalaisilla katulapsilla on kuin maailmanluokan parisuhdekriisi meneillään. En ymmärtänyt kähinästä sanaakaan, mutta lasten aikuismaista vihoittelua oli jännittävä seurata. Mistä on kyse?

"Noo jos vaikka kuin Teneriffalla? Vai röökit suis Suomen Kaliforniassa?
"Särkät. Härskiintyneet uima-asut ja tietty Pete ,Frits ja ..."
"Läänipukki Luis. Sterkoissa merisää, päässä ylipaine ja pullossa punainen limonaadi."

Tässä kuvassa kirjoitetaan kirjoituskoneella.