Blogit

Ei hyvää huomenta

Nea Ilmevalta - 17.03.2011 - 18:39

Jotkut jaksavat nahistella heti aamusta. Ghanalaisilla katulapsilla on kuin maailmanluokan parisuhdekriisi meneillään. En ymmärtänyt kähinästä sanaakaan, mutta lasten aikuismaista vihoittelua oli jännittävä seurata. Mistä on kyse?

Mikä sai Rahelin tolaltaan? Vai onko se vain aamuäreyttä? Asia ei koskaan selvinnyt minulle, pakkohan vangitseva hetki oli kuvata. Ja kuinka hellyyttävältä pikku riita näyttikään! Jotenkin niin tutulta. Arkiselta ja aikuismaiselta. Sen hetken tärkeimmältä asialta.

Tämä kuva on otettu katulasten koulun, Street Academyn, ovensuussa. Rahelin ja Victoran piti olla tunnilla istumassa, mutta keskinäinen nahistelu oli heistä mitä ilmeisimmin kiinnostavampaa. Aika monesta muustakin lapsesta oli kivempaa kekkaloida ulkona ja esittää kameralleni kaikki uskomattomimmat temppunsa. Lapset jonottivat kuvattaviksi ja poseerasivat asenteella. Tästä kuvasta olen erityisen onnellinen siksi, että lapset eivät kiinnittäneet minuun mitään huomiota, vaan keskittyivät omiin puuhiinsa. Henkilöiden kuvaamisessa kiinnostavinta on se välitila, kun henkilö on omissa ajatuksissaan, vasta alkamassa poseerata kameralle tai päästämässä irti poseeraamisen tuskasta linssin suunnatessa muualle. Klisee tai ei, aito hetki ja luonnollisuus on parasta ja vaikeinta henkilökuvauksessa.

Muut kirjoitukset

Sunnuntaina Suomessa itkettiin. Valta vaihtui, ja kepulaisia suretti varmasti eniten. Monille oli pettymys se, mitä muut - varsinkin tietty 19 prosenttia kansasta - päättivät.

Halusin fiilistellä viime kesää. Se oli kumma, poikkeava ja epätavallinen. Tropiikin kuumuus ja kosteus valtasi kaupunkini. Sisätiloissa lämpö oli melkein sietämätöntä. Parvekkeen ovi oli auki kolme viikkoa putkeen.

"Noo jos vaikka kuin Teneriffalla? Vai röökit suis Suomen Kaliforniassa?
"Särkät. Härskiintyneet uima-asut ja tietty Pete ,Frits ja ..."
"Läänipukki Luis. Sterkoissa merisää, päässä ylipaine ja pullossa punainen limonaadi."

Tässä kuvassa kirjoitetaan kirjoituskoneella.