Blogit

Tippa linssissä

Mirva Helenius - 18.04.2011 - 13:21

Sunnuntaina Suomessa itkettiin. Valta vaihtui, ja kepulaisia suretti varmasti eniten. Monille oli pettymys se, mitä muut - varsinkin tietty 19 prosenttia kansasta - päättivät.

Itku tuli myös vallankumouksen ilosta. Bottalla tuoppeihin valui oluen lisäksi perussuomalaisten suolaisia onnenkyyneleitä. "Kauheeta kattoo kun iso mies itkee", väitti Mikko Alatalo lastenlaulussaan, mutta ei se ihan niin kauheaa ollut - rujon kaunista oikeastaan. Tippa linssiin livahti jopa SDP:stä ”Soinin sotilaaksi” persujen vaalityöhön vaihtaneella Matti Putkosella, kun puolueen murskavoitto varmistui. Kuvassa ay-legendan halauksessa oma ja Timo Soinin Tiina-vaimo.

Onnesta, ilosta, pelosta tai pettymyksestä. Tällaista kai on demokratia.
 

Muut kirjoitukset

Jotkut jaksavat nahistella heti aamusta. Ghanalaisilla katulapsilla on kuin maailmanluokan parisuhdekriisi meneillään. En ymmärtänyt kähinästä sanaakaan, mutta lasten aikuismaista vihoittelua oli jännittävä seurata. Mistä on kyse?

Halusin fiilistellä viime kesää. Se oli kumma, poikkeava ja epätavallinen. Tropiikin kuumuus ja kosteus valtasi kaupunkini. Sisätiloissa lämpö oli melkein sietämätöntä. Parvekkeen ovi oli auki kolme viikkoa putkeen.

"Noo jos vaikka kuin Teneriffalla? Vai röökit suis Suomen Kaliforniassa?
"Särkät. Härskiintyneet uima-asut ja tietty Pete ,Frits ja ..."
"Läänipukki Luis. Sterkoissa merisää, päässä ylipaine ja pullossa punainen limonaadi."

Tässä kuvassa kirjoitetaan kirjoituskoneella.