Heikki Pölönen

hesepolonen [at] gmail [dot] com

http://hpolonen.tumblr.com

Kuvaajan pitäisi kuulemma antaa itsestään jotain saadakseen parhaita mahdollisia kuvia. En tiedä mitä se tarkoittaa. Pitääkö esimerkiksi alastonkuvia ottaessa olla itsekin alasti? Pitänee kokeilla. Oppimassahan täällä ollaan.

Herätys

Teos kertoo heräämisestä.

Kadun Kasvot: Heikki

Kuljen päivittäin Kalevan halki kävellessäni yliopistolle. Pitkään se on ärsyttänyt. Samat kadut ja samat reitit, päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen. Nyt olen alkanut katsoa ympärilleni.

Kaleva

Olen rakastunut Kalevaan. Siis Tampereen kaupunginosaan, jossa 1950-luvulla alettiin rakentaa kerrostaloja tehtaiden ja peltojen tilalle.

VIIKON KUVA 4: Kimpassa

Tammikuu saapui tuomisinaan kiire. Deadline toisensa perään järsi aivoja ja tuntui vievän vapauden tunteen vapaa-ajastakin. Halusin karata hetkeksi ja karkasin.

Kurssityöt

Divarissa

Hakametsän kakkoshallissa Tampereella on todellista kiakkomeininkiä.

Hop!

Huomasin, etten tiedä kotikaupungistani Tampereesta kovinkaan paljon. Kuten sitä, että silloin tällöin käyttämäni bussilinjan varrella on mäkihyppytorni.

Dance!

Urheilukuvauksen kurssilla halusin kuvata sellaista lajia, jota en tunne entuudestaan lainkaan. Tanssikisojen kuvaaminen oli hieno elämys kaikessa arvaamattomuudessaan.

Latua!

Liisa Takalan henkilökuvauskurssilla saimme tehtäväksi kuvata henkilökuvia ihmisestä harrastuksensa parissa. Oli alkutalvi.

Modern Man

Mikä pukeutuu hyvin, siemailee sivistyneesti viskiä ja lukee ulkomaisia aikakauslehtiä? No tietysti moderni mies.

Tampere Derby

Ilves-Kissat taipuivat paikallisvastustaja TPV:lle luvuin 6-1.

Nan on my mind

Liisa Takala kysyi meillä pitämällään henkilökuvauskurssilla, kenen valokuvaajan henkilökuvista pidämme. Kysymys oli minulle helppo, ja vastaus tietenkin Nan Goldin. Hänen kuvissaan ollaan läsnä.